Restitution er stadig det nye sort

 
 

Javist - der er talt og skrevet om det i årevis: at restitution er vigtigt. Og det er det STADIG!
Alligevel underspiller mange til hverdag den nødvendige tid til at give kroppen hvile, så den kan restituere og regenerere. Først, når musklerne “gør knuder”, når ryggen værker, eller når træthed, stress og slidskader sætter ind, bliver behovet for at geare ned ikke til at komme udenom.

Jo længere tid, kroppen er blevet overbelastet, des længere tager det at få repareret på miseren. Undervejs er fx smertestillende tabletter, massage, fysioterapi og akupunktur flittigt benyttet. Men! Samtlige metoder kan optimeres så meget mere, hvis man husker sig selv på, at restitution og den dertil førende regeneration hører med til behandlingerne.
Altså: restitution skal der til. Det nemmeste redskab til restitution er tilmed superenkelt: Hold pause. Et frikvarter er stadig et fast tilbagevendende punkt på dit skema (kalenderaftaler), selv om du for længst har forladt skolebænken. Ikke blot for at pleje din fysiske formåen men også for at optimere din mentale buffer.

Alligevel døjer mange med søvnproblemer, snigende stress og skrantende immunforsvar. En travl hverdag, ambitionerne om at lykkes med arbejdet og ønsker om succes på privatfronten levner alt for tit minimal kvalitetstid til en selv. Den klassiske opskrift på tæring af ve og vel er ganske enkelt overvurdering af egen formåen.

DEN SNIGENDE, NEDADGÅENDE SPIRAL

Tænk efter og vurdér, om du kan genkende noget af følgende: Udsultningen af dine ressourcer starter i reglen tilforladeligt med længere arbejdsdage et par gange om ugen, hurtige og usunde måltider på skæve tidspunkter - lidt mindre søvn - et par painkillers mod hovedpine etc. Efterhånden strækkes “elastikken” til endnu flere lange dage, flere painkillers og manglende tid til dig selv. Drikker du mere kaffe - eller en Booster eller to til hverdag?
Denne type dagligdag kan gå fint umanérligt længe. For først når kroppen gør ondt, når du mister overblik, får kort lunte og føler dig utilfreds med både andre og dig selv, har alarmklokkerne for længst forsøgt at fange din opmærksomhed. Og du er landet i en nedadgående spiral, der kan synes svær at bryde.

I mellemtiden har du måske observeret nogle af de fysiske alarmklokker som irritationsmomenter. Ved stillesiddende arbejde er dine ben måske begyndt at hæve, ensformige bevægelser har måske udviklet sig til tilbagevendende muskelsmerter. På den psykiske side har du måske følelsen af at brokke dig i tide og utide over selv de mindste ting, eller at “alting driller”. Eller at du er begyndt at huske dårligere.
Netop her skal du være bevidst om, at dit “glas vand” - et billede på din generelle tilstand (se herunder) - er ved at blive for fyldt, så vandstanden ikke når at fordampe (pause og søvn), før mere vand hældes i glasset. Dette er en af de helt klare indikationer på tiltagende stress.

 
 

Stress? Ja, for det er, hvad det er. Her er der IKKE tale om pres, som de fleste kan klare i små portioner. Når presset udvikler sig til en permanent tilstand, er der al mulig grund til at stoppe op. Og nej - du kan ikke bare fortælle dig selv, at du får tid til at “stresse ned” i næste måned, når du skal holde en planlagt ferie. Det er full stop! Med det samme! Det er IKKE en fiasko at vedkende sig stress - men at overhøre faresignalerne kan være direkte livsfarligt.
Behovet kræver en kovending - en langstrakt, varig nedjustering. Og den boldgade bør så vidt muligt undgås, da det kan involvere angst og depression med følgende sygemelding.
Til gengæld kan du bryde den onde cirkel, inden den bliver et regulært stressproblem:

SKAB RUM TIL DIG SELV HVER ENESTE DAG

Som før nævnt er dit frirum, dvs. pauser flere gange dagligt, et supernemt redskab til at restituere. Hold også øje med din søvnrytme. For sammen med pauserne udgør ordentlig søvn kernen i et optimalt helbred, fornyet energi og et styrket immunforsvar.

Det bedste ved en pause er at kunne læne sig tilbage - eller endnu bedre - ligge ned. Lukke øjnene, og distancere fra omgivelserne. Benyt eksempelvis en stress-app på mobilen, eller lyt til rolig musik, mens du holder time-out.
Har du mulighed for at udføre et par udstrækningsøvelser i løbet af dagen, så gør det!
Uanset hvilken metode, du vælger, skal du blot være klar på at holde pause, når du rent faktisk VIL holde pause. Det vil sige: NUL skærm. INGEN telefonsnak. INGEN kaffepause-snak med kollegerne eller chat med vennerne/familien.

 
 

Netop her er fysisk vaskulær terapi en suveræn hjælp. Behandlingsformen er non-invasiv og kan benyttes af ung som gammel. 8 minutters terapi morgen og aften giver kroppens blodomløb hjælp til selvhjælp. Og terapien kan anvendes både forebyggende og som supplerende understøtning ved helbredsproblematikker, hvor et nedsat blodomløb i mikrocirkulationen (dvs. i de mindste årer og kar) enten er en følge af sygdom eller en forløber for problemer med helbredet.

Behandlingen med den særlige terapi kan dermed hjælpe med at dæmpe aldringsproblematikker, fremme hvile og understøtte søvnmønsteret. Lægger du dertil sund kost og motion, får din krop alle de bedste forudsætninger for at restituere og regenerere = longevity.
What’s not to like?

KOM TIL FOREDRAG OG HØR MERE

I Bemer Center Copenhagen holder vi foredrag, hvor vi går i dybden med BEMER Fysisk Vaskulær Terapi og den unikke teknologi, som kan gavne dig og gøre en mærkbar forskel i din hverdag:

  • Du kan opleve fordelene ved denne holistiske helkropsbehandling

  • Supplere dette med lokal behandling til eventuelle smertefulde områder

  • Skønhedshack: Med LLL og infrarød lysterapi, der ledsager BEMER teknologien, kan du forkæle din hud.

Vil du i gang med det samme, eller har du spørgsmål,
er vi kun et opkald væk:
Regitze Visby: 27 28 90 12
Sally Sharf: 40 78 12 66
Randi Bitsch: 29 84 78 80

 
 
Bemer Center Copenhagen